Granit Yerine Ne Kullanılabilir?

Granit yerine ne kullanılabilir? sorusuna yanıt mermer veya kuvars ile üretimi yapılan tezgah modellerinin tercih edilebileceğidir.

Granit yerine ne kullanılabilir? sorusuna yanıt mermer veya kuvars ile üretimi yapılan tezgah modellerinin tercih edilebileceğidir. Granit ile aynı dekorasyon tiplerinde renk, desen, doku ve benzer dayanıklılık unsurlarına paralel şekilde kullanılabilecek olan materyaller kuvars ve mermerdir.

Kuvars ve mermere ek olarak özellikleri açısından granite benzer bir ürün porselen plakalar olarak da görülebilir. Diğer yandan kuvars tezgah plakaları granit materyale göre daha ekonomiktir. Granit yerine tercih edilebilecek ürünler hakkında diğer bilgileri içeriğin devamında sunuyoruz.

Kuvars Tezgah Özellikleri Neler?

Granit yerine tercih edilebilecek kuvars tezgahın nitelikleri şunlardır:

  • Çizilme, kırılmaya karşı dirençlidir. Dayanıklı bir modeldir.
  • Gözeneksiz yapıya sahip olduğundan sıvı emilimine dirençlidir küflenme yapmaz.
  • Doğal taşlara kıyasla daha tutarlı, pürüzsüz yüzey görünümü sunar. Lüks ve modern bir görüntüsü vardır.
  • Isıya karşı dayanıklıdır. Ancak kızgın tencerelerin doğrudan tezgah üzerine koyulması önerilmez.

Kolaylıkla temizlenen kuvars tezgah, uzun yıllar boyunca sararmadan ilk günkü görünümünü korur. Sadece mutfaklarda değil neme dayanıklılığı sebebiyle banyolarda da tercih edilir. Küçük gözenekli yapısı sayesinde bakteri üremesini önleyen kuvars, farklı desen ve renk tipleri sayesinde görünüş açısından granit materyale paralel bir görüntü sunabilir.

Mermer Tezgah Özellikleri Neler?

Granit yerine ne kullanılabilir? Sorusuna yanıt olan mermer tezgahın özellikleri şöyledir:

  • Su emmez, küflenmez.
  • Isıya dayanıklıdır.
  • İnsan sağlığına dosttur ve gıda ile temasında sakınca bulunmaz.
  • Çizilme ve kırılmaya dirençlidir.
  • Sağlam yapısı ile uzun ömürlü kullanım sunar.

Kararma gibi problemlere sahip olmayan ve klasik yüzey temizleyiciler ile temizlenebilen mermer tezgahlar açık ve koyu renk tonları sayesinde granite benzer görünümde modellere sahiptir.

Granit Gibi Bakımı Kolay Tezgahlar Hangileri?

Granit gibi bakımı kolay olan ve mikrop, bakteri üremesini önleyen tezgahlar kuvars ve porselen tezgahlardır. Kuvars ve porselen plakaların yüzeylerindeki sık dokular aynı granit plakalarda olduğu gibidir.

Bu açıdan granit tezgah yüzeyi nasıl kararma ve lekelenmeye karşı dayanıklı ise porselen ve kuvars tezgahlarda da aynı özellik gözlemlenir. Sık gözeneklerin temizlik süresinde dökülen, yapışan ürünü çıkarma ve bakımı sağlama açısından daha kısa sürede hijyen sağlayabilmeyi mümkün kıldıkları biliniyor. Diğer yandan çizilmelere karşı direnç daha fazla görülüyor.

Porselen mi Granit mi Daha Dayanıklı?

Granit ve porselen karşılaştırmasında porselen materyalin granite göre belirli temaslar ele alındığında daha dayanıklı olduğu bilinir. Granit asitlere, sirkeye ve çamaşır suyuna daha dayanıksızken porselen plakalar bu ürünlere karşı daha dayanıklıdır. Aynı ürünler ile temasta yüzeyde renk solması yapma oranları düşüktür.

Porselen tezgahlar yüksek ısı ve basınç altında üretildiklerinden granitten daha sık dokulu ve sert bir yapıya sahip olurlar. Bu sertlik seviyesi tezgahların marinasyon işlemlerine daha uygun yüzeye sahip olmasını sağlar.

Granitle Benzer Görünümde Tezgahlar Hangileri?

Granit yerine ne kullanılabilir? sorusuna görsel açıdan yaklaşırsak karşımıza kuvars, porselen ve mermer çıkar. Granit tezgahlar doğal taşların yansıttığı rustik ve bohem görüntüyü sunarlar. Benzer dekorasyon görüntüsü porselen, kuvars ve mermer tezgahların kullanımı ile elde edilebilir.

Granite benzer görünümü elde etmek için ilgili tezgah tiplerinin farklı renk ve doku motiflerinde üretilmiş olan yelpazesinden yararlanmak gerekir. Örneğin toprak rengi tonlarında olan, damarlı granit tezgahlara benzer görünümü koyu renk tonlarındaki mermer tezgahlar ile elde etmeyi deneyebilirsiniz.

Diğer yandan kuvars tezgahların bej, krem ağırlıklı doğal görünüm veren modelleri de bohem dekorasyondan endüstriyel dekorasyona kadar pek çok alanda granite benzer görüntüyü vermekte kullanılır.

İçerik Yanı Reklam-1