En Pahalı Mutfak Tezgahı Hangisi?

En pahalı mutfak tezgahı hangisi? sorusuna yanıt, doğal taşlardan üretilen mutfak tezgahının en pahalı olduğu yönündedir. Doğal taşlardan üretilen...

En pahalı mutfak tezgahı hangisi? sorusuna yanıt, doğal taşlardan üretilen mutfak tezgahının en pahalı olduğu yönündedir. Doğal taşlardan üretilen mutfak tezgahları şık görünümlerine ve suya, küfe, darbeye, lekeye, yanmaya dayanıklılıklarına bağlı olarak ücret açısından daha yüksek değere sahiptirler.

Oniks, mermer, kuvars, granit tezgah tipleri doğal taşlardan üretilen mutfak tezgahlarıdır. Bu lüks modeller farklı desen ve renk seçeneklerinde üretilirler. Mutfak tezgahları hakkında diğer bilgileri içeriğin devamından edinebilirsiniz.

Kuvars Mutfak Tezgahı

Kuvars tezgah, sert mineralleri içeren doğal kuvars ile üretilir. Kuvars tezgah gözeneksiz bir yapıya sahip olması açısından hem lekelenmeye hem de kırılmaya karşı dirençlidir. Modern ve şık bir görünümü sunan tezgah rahatlıkla temizlenir ve suyla sık temas halinde koku, küf yapmaz. Üzerinde bakteri oluşumuna izin vermeyen kuvars tezgah rustik dekorasyondan modern dekorasyona kadar her alanda uygulanabilir.

Granit Mutfak Tezgahı

En pahalı mutfak tezgahı hangisi? sorusuna yanıt olabilecek granit mutfak tezgahı lüks ürünler arasında yer alır. İçinde yapay maddelerin bulunmadığı granitten elde edilen ve üretilen granit mutfak tezgahı insan sağlığına son derece uyumludur. Bakteri üretimi, küflenme, kırılma, çizilme, yanma gibi sorunlara karşı dayanıklıdır.

Erime ve kabarma gibi sorunları ortadan kaldıran granit tezgah sürdürülebilir, doğa dostu ürünler arasında yer alır. Bohem, modern, sofistike, lüks, modern, klasik, rustik ve özellikle endüstriyel mutfak dekorasyonlarında farklı renk tipleri ile yer alır.

Çimstone Tezgah mı Granit mi Daha Pahalı?

Çimstone tezgahlar granit tezgahlara göre daha pahalıdır. Granit tezgahların fiyatları seçilen renk ve desen yapısına diğer yandan mutfaktaki uygulama alanının metrekaresine göre değişim gösterir. Aynı koşullara bağlı olarak Çimstone tezgahlarında fiyatları da şekillenir.

Ancak Çimstone tezgah fabrika üretim aşamalarında daha fazla bölümden geriçirilmek zorunda olan bir ürün olduğu için maliyeti granit tezgaha göre daha fazladır. Granit tezgahın fiyatları aynı zamanda dünyada granit çıkarılan yerlere yakın konumda olan şehirlerde daha ucuzken coğrafi açısından bu konumlara uzak ülkelerde fiyatların bir nebze daha yukarıda olduğu bilinir.

Granit Tezgah Radon Gazı mı Salıyor?

Granit tezgahların lüks ürünler arasında yer almalarına rağmen çevreye radon gazı saldıkları yönünde bir şüphe bulunur. Ancak bu durum araştırmalar ardından açıklığa kavuşturulmuştur.

Beton, tuğla gibi yapı malzemelerinin radon gazı saldığı kuvars ve granit gibi malzemelerin ise aksine bu sorunun önüne geçmek amacıyla tercih edilecek materyaller oldukları belirtilmiştir. İçerisinde doğal materyal oranı az olan yapı malzemeleri gaz salınım riskini yaratabilir.

Leke Tutmayan Mutfak Tezgahları Pahalı mı?

En pahalı mutfak tezgahı hangisi? sorusu yanında leke tutmayan seçeneklerin fiyatlarının nasıl şekillendiği sorusu da merak konusudur. Leke tutmayan mutfak tezgahlarının fiyatları, mutfak tezgahının hammaddesinin ne olduğuna, kaç metrekareye uygulanacağına, renk ve desen seçimine göre belirlenir.

Belirli bir bütçe ile şık sonuçları sunabilecek olan leke tutmaz mutfak tezgahı tipleri ise şunlardır:

  • Granit: Doğal taşın sahip olduğu gözeneksiz yüzey sayesinde leke tutmaz.
  • Akrilik: Doğal taştan üretilmez, sentetik yanı vardır ancak yüzeyi dar gözenekli olması açısından lekelere dayanıklıdır.
  • Porselen: Porselen mutfak tezgahı, seramik ve sık gözenekli yüzeye sahip olduğundan leke tutmaz.

Bu tezgah çeşitleri aynı zamanda çizilme, küflenme, sararma ve ısıya karşısında erime gibi sorunlara karşı dirençli olan mutfak tezgahı modelleridir. Su ile uzun süreli temaslarda kararma yapmamaları açısından sadece mutfaklarda değil banyo alanında da kullanım açısından tercih edilirler. Farklı renk ve desen tipleri sayesinde mutfak ve banyolarda endüstriyel dekorasyondan modern dekorasyona kadar her çeşidi uygulayabilmeyi sağlarlar.

İçerik Yanı Reklam-2