En İyi Mutfak Dolabı Hangi Malzemeden Yapılır?

En iyi mutfak dolabı hangi malzemeden yapılır? sorusuna yanıt olarak lake, akrilik, mdf yanıtları verilir. Lake mutfak dolapları kaplama yerine yüzeyi...

En iyi mutfak dolabı hangi malzemeden yapılır? sorusuna yanıt olarak lake, akrilik, mdf yanıtları verilir. Lake mutfak dolapları kaplama yerine yüzeyi lake ismi verilen boya uygulanarak yapılan dolaplardır. Yüzeyinin pürüzsüz olmasına bağlı olarak leke tutmayan lake dolaplar, uzun ömürlü kullanım sunar.

Mdf dolapta şıklığı ve kullanış konforu açısından tercih edilenler arasındadır ancak suya dayanıklılık açısından lake dolaplar daha fazla avantaj sağlar. En iyi mutfak dolapları hakkında diğer bilgileri içeriğin devamından edinebilirsiniz.

En İyi Mutfak Dolabı Çeşitleri Neler?

En iyi mutfak dolaplarının çeşitleri ve kendilerine özgü sundukları nitelikler şöyle sıralanır:

  • Leke tutmama ve yüzey şıklığı açısından en iyi mutfak dolabı lakedir.
  • En uzun ömürlü kullanım sunan mutfak dolapları akrilik olanlardır.
  • Hem kullanış sunan hem de bütçeye uygun olan mutfak dolabı MDF'dir.
  • En iyi parlaklık görünümünü sunan mutfak dolapları high gloss olarak bilinir.

Tüm bu mutfak dolapları arasında bir sıralama yapılması gerekirse darbe, kırılma ve ısıya en dayanıklı olan mutfak dolabı akrilik dolap iken diğerlerine göre uzun ömürlü kullanım açısından bir tık düzeyi düşük olan melamin dolaplardır.

Lake Mutfak Dolabı Nedir?

En iyi mutfak dolabı hangi malzemeden yapılır? sorusuna verilen yanıtlar arasında olan lake belirli özelliklere sahiptir. Dolaplarda kullanılan lake malzeme boyama sonucu elde edilir ve bu dolaplar tercih edilmesi halinde başka bir zaman farklı renkte boyatılabilir.

Kullanıcıların uzun yıllar boyunca aynı dolap rengini kullanma sorununu ortadan kaldırması açısından yeniliği sevenlere hitap eder. Lake son derece şık ve pürüzsüz yüzey görünümü suması yanında kolaylıkla temizlenir.

Sudan küflenme ve lekelenme gibi sorunların düzenli temizlik koşulları altında oluşması beklenmez. CNC tezgahta işlenerek üretilen lake dolaplara geniş desen ve renk seçeneği uygulanabilmesi farklı dekorasyon tiplerine uygun dolap edinme şansı sunar.

Akrilik Mutfak Dolabı Nedir?

Akrilik mutfak dolapları, mdf veya lake dolap tiplerine göre daha dayanıklıdır. Akrilik malzeme ile üretilen mutfak dolapları suyla temasta küflenmez. Kırılma, çizilme, darbe, sararma, ısı ile temasta erime, leke tutma gibi risklere karşı en dayanıklı koşulları akrilik mutfak dolapları sunar.

Akrilik materyal ile üretilen mutfak dolapları farklı renk ve desen tiplerinde kullanıcıya sunulurlar. Rustik dekorasyondan endüstriyel dekorasyona kadar pek çok alanda hem mutfak hem de banyo dekorasyonunda kullanılabilirler.

Akrilik dolap su ile temasında mdf ve lakeye göre çok daha dayanıklı olması açısından buharın yoğun olduğu profesyonel mutfaklarda daha fazla tercih edilir. Çizilmeye karşı dayanıklı olmaları kalın kaplama yapılarından kaynaklanır.

En İyi Mutfak Dolabı Nasıl Seçilir?

En iyi mutfak dolabını seçmek demek aslında ihtiyaca en uygun olan mutfak dolabını seçebilmek demektir.

En iyi mutfak dolabını seçmek için şu tüyolardan yararlanılabilir:

  • Eğer aranılan küçük mutfak alanını daha aydınlık ve gün ışığının yayıldığı geniş bir alan olarak gösterme hedefiyse high gloss ve parlak mutfak dolapları en iyi seçenektir.
  • Amaç uzun ömürlü kullanım yanında sararma ve kırılmalara dayanıklı şık model kullanmaksa akrilik dolap seçilmelidir.
  • Yüzey lekelenmesini önleme yanında ekonomik bir seçenekten yararlanılmak isteniyorsa mdf dolap tercih edilebilir.

Pürüzsüz yüzey, kolay temizlik, sudan etkilenmeme, kararmama, geniş renk seçeneğinden yararlanma gibi özellikler tercih ediliyorsa, şık görünümlü lake dolaplar tercih edilebilir.

Membran Mutfak dolabı Nedir?

En iyi mutfak dolabı hangi malzemeden yapılır? sorusuna yanıtlardan biri membran olarak da verilir. Mdf üzerine basınç ile kaplanan membran sayesinde suya oldukça dayanıklı mutfak dolapları elde edilir. Buharlı alanlarda uzun ömür sunan membran dolaplar, lekelenmeye karşı dayanıklıdır.

İçerik Yanı Reklam-3