Çimstone İle Akrilik Arasındaki Fark Nedir?

Mutfak tezgahı siparişi vermeden önce çimstone ile akrilik arasındaki fark ve özelliklerini incelemelisiniz. Mutfak tezgahında yoğun kullanımı olan akrilik ve çimstone malzemeler...

Mutfak tezgahı siparişi vermeden önce çimstone ile akrilik arasındaki fark ve özelliklerini incelemelisiniz. Mutfak tezgahında yoğun kullanımı olan akrilik ve çimstone malzemeler, gerek dayanıklılık gerekse görsel olarak mutfağını yenilemek isteyenlerin tercihleri arasındadır.

Estetik, doğal ve uzun ömürlü kullanımı ile çimstone sertlik derecesi en yüksek doğal taşlar arasında bulunan kuvars taşından üretiliyor. Bu yönüyle akrilik ile arasındaki en büyük fark, çimstone malzemesinin yüksek sertlik derecesine sahip kuvars ham maddesine sahip olmasıdır.

Çimstone Nedir?

Çimstone, elmastan daha sert olan kuvars taşı ve granit gibi diğer doğal taşların sentezinden elde ediliyor. Sertlik derecesinin maksimum seviyede olması çizilmeyi imkansız hale getiriyor. Korozyona karşı dayanıklılığı ise ısıya karşı korunaklı ve güvenli kullanıma imkan veriyor. Çeşitli renklerde üretilen çimstone tezgahlar aynı zamanda leke tutmayan özelliğe sahip. Yanmaz, kolay temizlenebilir ve yılların eskitemeyeceği kadar sağlamdır.

Akrilik Nedir?

Akrilik malzemesinin ham maddesi tamamen doğal akrilik reçine ve diğer doğal malzemelerin bir araya gelmesinden oluşur. Akrilik tezgah seçmeden önce özellikleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Akrilik malzeme;

  • Hijyenik
  • Nemi arındıran özelliği ile rutubeti önler
  • Ahşap dahil olmak üzere sınırsız renk ve desen çeşitliliğine sahip
  • Ürün çeşitliliği sunan

Kolay kesim, dayanıklılık ve esneklik bakımından kullanışlı bir malzemedir. Tezgah seçiminde tüm detayları göz önünde bulundurmak, mutfağınızı uzun yıllar boyunca kullanmanızı sağlar.

Çimstone Kullanım Alanları

Taş malzemenin kullanım alanları tamamen zevke göre değişebilir. Sıcak ve soğuk alanlara dayanıklı olduğu için öncelikle kullanım alanı belirlenmelidir.

Çimstone kullanım alanları;

  • Otel
  • Ev
  • Turistik tesisler
  • İşletmeler
  • Restoran
  • Hastane

Uzun ömürlü yaşam ihtiyacı olan mutfak, banyo gibi iç ve dış alanda kullanımı mümkündür. Sıcaklık söz konusu olduğunda çimstone sıcaklığa karşın daha sağlamdır. Akrilik malzeme yüksek ısı nedeniyle yapısını kaybedebilir.

Akrilik Kullanım Alanları

Akrilik malzeme; cam, dayanıklı plastik ürünler, boya, dolgu malzemesi gibi çeşitli sektörlerde kullanılır. Özellikle plastikler kaliteli olmazsa hijyen konusunda sağlığı tehdit eder. Mutfaktan bahçe mobilyalarına kadar kullanılan plastiğin temizlenebilir olması adına akrilik kullanılır. Üstelik kolaylıkla temizlenebilir ve temizlik maddeleriyle yıkanabilir.

Çimstone ve Akrilik Mutfak Tezgahı

Mutfak, sürekli kullanılan ve yıpranma payı en yüksek bir ev bölümüdür. En fazla zaman geçirdiğiniz ve birbirinden özenle sevdiklerinize sunu hazırladığınız tezgahın çok amaçlı olması işinizi kolaylaştırır.

Zamandan tasarruf etmenizi sağlayan kolay temizlenebilir özelliği ile kısa sürede hazırlık sürecinin bitmesine yardımcı olur. Aynı zamanda çizilmelerin yarattığı zararı ortadan tamamen kaldırır. Çimstone ve akrilik tezgahlar çizilmez yapıdadır. Evinizin temasına uygun renk ve desenlerle çeşitli alternatif çözümler üretiyor.

Çimstone ve Akrilik Banyo Ürünleri

Banyoda taş kullanımını seviyorsanız, tam size uygun ürünlere sahip malzemeler, çimstone ya da akrilik malzemeden üretilen ürünler bulunuyor. Banyo en yoğun nemin ve sıcaklığın oluştuğu bakteriyel ortamdır.

Kullanılan banyo malzemelerinin; nemden kabarmaması, hızlı temizlenerek kurulanabilir olması, kolay kesimi ile farklı şekillerde uyarlanması gerekir. Hamam, sauna, restoran, turistik tesisler gibi dayanıklı malzemenin ihtiyaç duyulduğu her alanda yaygın kullanılır.

Çimstone ve Akrilik Ne Şekilde Üretilir?

Çimstone özü olan kuvars taşı diğer değerli taşlardan olan elmas gibi granül halinde işletilmek üzere getirilir. Doğal taşlar; doğal reçine ve malzemelerle ileri teknolojinin kullanıldığı makinelerde işlenir. Levhalar oluşturulur, kesime hazır hale getirir.

Akrilik daha esnek yapıda olduğu için daha geometrik şekillerde de kesimi gerçekleştirilebilir. Çimstone oldukça sert yapıda olması nedeniyle tezgah üstünde muhakkak talep edilir.

 

İçerik Yanı Reklam-2