Sararan Lake Nasıl Beyazlatılır?

Sararan lake nasıl beyazlatılır? Sorusuna 2 tip yanıt sunulabilir. Lake dolabın sararan kısımlarına doğal çözümlerden yararlanılarak temizlik yapmak ve sararmayı gidermek mümkündür.

Sararan lake nasıl beyazlatılır? Sorusuna 2 tip yanıt sunulabilir. Lake dolabın sararan kısımlarına doğal çözümlerden yararlanılarak temizlik yapmak ve sararmayı gidermek mümkündür. Diğer yandan lake dolaplar uzun yıllar geçtikten sonra sararmış ise tekrar lake boyama işleminden yararlanılarak dolaplar ilk günkü hallerine ulaştırılır. Sararan lake dolapları beyazlatma yöntemleri hakkında diğer bilgileri içeriğin devamından öğrenebilirsiniz.

Sirke İle Sararan Lake Beyazlatma

Sirke ve bulaşık deterjanı karışımını kullanarak sararan lake dolapları beyazlatmak mümkündür. Bunun için yarım çay bardağı sirkeye bir kaç damla bulaşık deterjanı eklenip, uygulama yapılacak yere uygun olacak şekildeki su miktarı ile karıştırılır. Bu karışım elde edilirken ılık su kullanılmalıdır.

Daha sonra temiz bir bez karışıma batırılıp ardından lake dolapta sararma olan yer dairesel hareketler ile ovularak temizlenir. Tercih edenler uygulamayı bir süngerin yumuşak bölümünü kullanarak gerçekleştirebilirler. Lekenin giderilmesi ardından alan kuru bir bez yardımıyla kurulanır.

Arap Sabunuyla Sararan Lakeyi Beyazlatma

Sararan lake nasıl beyazlatılır? sorusuna bir diğer yanıt Arap sabunu ile temizlik sağlamaktır. Sıvı veya kalıp arap sabununu bu temizlik işlemi için kullanabilirsiniz. Bir miktar su içerisine sıvı arap sabunundan yeterli ölçüde ilave edip veya yine su içerisine kalıp arap sabunundan rendelenmiş bir miktar ekleyerek karışım elde edilir.

Karışımın elde edilmesinde sıcak su kullanılır. Daha sonra sünger karışıma batırılıp, lakenin sararan kısımları silinir. Sarartının çıkması ardından ilgili alan sadece suya batırılmış nemli bez ile temizlenip ardından kuru bezle kurulanır.

Karbonat İle Sararan Lake Beyazlatma

Sararan lakeleri beyazlatmak için karbonat ile elma sirkesi karışımıyla temizlik uygulanır.

Uygulama şu şekilde gerçekleştirilir:

  • Bir kaba ılık su koyulur.
  • Bu su içerisine paket karbonat ve bir fincan elma sirkesi eklenir.

İlgili karışıma sünger batırılıp, bu sünger ile lakenin sararmış bölgelerine oval hareketleri ile temizlik yapılır. Lekenin çıkması ardından alan nemli bez ile durulanır.

Diş Macunu ile Sararan Lake Beyazlatma

Diş macununu temizlikte kullanarak sararan lakeyi beyazlatmak için izlenen adımlar şunlardır:

  • Bir kaba ılık su koyulur.
  • Ilık suyun içerisine bir çay kaşığı kadar diş macunu sıkılır.

Bu iki ürün karıştırılarak bir karışım elde edilir. Karışım bez yardımıyla lakenin sararan bölgelerine uygulanır ve alanlar silinir. Silme işleminde yumuşak hareketler ile işlem yapılması gerekir, aksi halde aşınma oluşabilir.

Bulaşık Makinesi Tableti ile Sararan Lake Beyazlatma

Sararan lakeyi beyazlatmak amacıyla tercih edilebilecek diğer temizlik yöntemi bulaşık tabletinden yararlanmaktır. Ilık su ile dolu bir kap içerisinde bir bulaşık tabletinin yarısı veya tümü eritilir.

Elde edilen bu temizlik karışımı bir süngerin yumuşak kısmı ile lakedeki sararma lekelerinin üzerine uygulanır. Yumuşak hareketler ile lekeler ovulduktan sonra ilgili alanlar nemli bir bez ile silinip, durulama sağlanır.

Sararan Lakeyi Boyama İle Beyazlatma

Sararan lake nasıl beyazlatılır? sorusuna ikincil yanıt temizlik uygulamaları yerine onarım uygulamalarının tercih edilebileceği yönünde verilir. Eğer temizlik işlemleri ile sararan lake dolapları veya tezgahları beyazlatmak istemiyorsanız lake dolapları yeniden boyatma rahatlığından yararlanabilirsiniz. Uzun süre kullanılan ve renk kaybetmiş olan lake dolaplar yeniden tercih edilen farklı bir renk lakeye boyatılabilirler.

Açık renk dolapları daha canlı veya koyu bir renge, koyu renk dolapları ise astar ardından daha açık bir lake rengine kavuşturmak mümkündür. Bu işlem için işin uzmanı ustalar yine laka boyanın kullanımı ile dolap ve tezgahları ilk günkü görüntülerine kavuştururlar.

İçerik Yanı Reklam-2