Leke Tutmayan Mutfak Tezgahı

Leke tutmayan mutfak tezgahı hangisi? sorusuna yanıt verilirken son dönemlerde akrilik ve porselen materyalden üretilen tezgah tiplerinin leke tutmama...

Leke tutmayan mutfak tezgahı hangisi? sorusuna yanıt verilirken son dönemlerde akrilik ve porselen materyalden üretilen tezgah tiplerinin leke tutmama nitelikleriyle önde oldukları ifade edilir. Bu tezgah tiplerine ek olarak daha farklı materyallerden üretilen tezgahlarda leke tutmama özelliğine sahiptir.

Leke tutmayan tezgahlar şık görünümü yıllar boyunca koruyarak tezgah kullanma ve temizlik rutinlerinde zamandan tasarruf etme avantajlarını sunarlar. Leke tutmayan tezgah tiplerinin listesi ve ilgili tezgah tiplerine dair özellikler içeriğin devamında yer almaktadır.

En Kullanışlı Mutfak Tezgahı Hangisi?

Leke itici özellikleri ve kullanışlarına dair pratiklik ile en çok tercih edilen mutfak tezgahı tipleri akrilik ve porselen tezgahlardır. Bu tezgah tipleri aynı zamanda son dönemin trend ürünleridir.

Çizilmeye, asidiyete, kimyasallara, darbe ve çizilmelere dayanıklı porselen ve akrilik tezgahların temizlenmesi de kolaydır. Uzun ömürlü kullanıma sahip tezgahların farklı doku seçenekleri bulunur ve renk yelpazesi sayesinde farklı dekor tiplerine uyumlu şekilde kullanılır.

Leke Tutmayan Mutfak Tezgahı Listesi

Leke tutmayan mutfak tezgahı hangisi? sorusuna bir liste üzerinden yanıt aşağıdaki şekilde verilir:

  • Akrilik,
  • Granit,
  • Çim Stone,
  • Porselen,
  • Çelik,
  • Beton,
  • Laminant,
  • Kuvars,

İlgili tezgah tipleri leke tutmama özellikleri ile öne çıkarlar. Bu tezgahların büyük bir kısmı aynı zamanda ısıya ve darbelere karşı dayanıklılık gösterir. Tezgahlar küçük mutfak alanlarında yerden tasarruf sağlamak adına köşe dönüşlü şekilde veya büyük mutfaklarda ada alanı yaratacak şekilde monte edilebilirler.

Granit Tezgah

Mutfak dekorasyonunda şık görünümden yana olanlar granit tezgah tipini tercih edebilirler. Diğer tezgah materyallerine göre granitin dayanıklılık düzeyi daha yüksektir.

Granit tezgah özellikleri şu yöndedir:

  • Leke tutmaz.
  • Son derece dayanıklıdır.
  • Kırılma ve darbelere karşı dirençlidir.
  • Görünümü moderndir.
  • Rutubete dayanıklıdır.

Özellikle mutfak adalarında ve lavabonun konumlandığı tezgah bölümünde uygulanabilir olan granit, kafelerde veya modern stildeki banyolarda da tercih edilir.

Çim Stone Tezgah

Çim stone tezgah, içerisinde bulunan kuvars sayesinde aşınmalara ve çizilmelere karşı dirençlidir. Çim stone tezgah sahibi olalar tezgah yüzeyini bir kesme tahtası şeklinde kullanabilirler. Oldukça dayanıklı bu tezgah çeşidi, bıçak sürtünmesi ile çizilmez.

Tezgah tipinin yüzeyi çizilmeye karşı dayanıklıdır ancak ısıya karşı yüksek dayanıklılığa sahip değildir. Yüzeyin sıcak ile temasından kaçınılması gerekir. Kısa süreli sıcak temasında leke, iz kalmazken uzun süreli ısıya maruz kalan alanlarda lekelenme riski oluşur. Renk ve desen tipleri sayesinde farklı dekorasyon hedefleri için tercih edilebilir.

Akrilik Tezgah

Akrilik tezgah görünümü açısından şıktır. Akrilik tezgahlar özellikle parçalı şekilde veya köşe bölümü olacak şekilde mutfak ve banyolara uygulanabilirler. Tezgahın parça geçişlerinde iz göstermemesi en çok tercih edilme sebebidir.

Akrilik tezgah he ısıya hem de çizilme ve leke kalma sorunlarına karşı dirençlidir. Sıcak ile temasında yanmaz ve yüzeyi leke tutmaz. Leke tutmaz niteliğine bağlı olarak günlük rutin temizliği klasik bir yüzey temizleyici ile rahatlıkla yapılabilir. Kullanışlı tezgah tipinin farklı renk ve dokuya sahip çeşitleri bulunur.

Porselen Tezgah

Leke tutmayan mutfak tezgahı hangisi? sorusuna verilebilecek diğer yanıt porselen tezgahtır. Porselen tezgah leke tutmama, darbeye dayanıklılık, ısıya dayanıklılık, mikrop ve bakteri üretmeme gibi avantajları taşır.

Porselen tezgah tipinin mat veya parlak yüzeyli seçenekleri farklı dekorasyon tiplerini mutfak ve banyoda uygulayabilmeyi mümkün kılar. Bu tezgahlar porselen seramiğin yüksek sıcaklıkta pişirilmesi ve sıkıştırılması sayesinde üretilmiştir. Üretim tekniği sayesinde oldukça dayanıklı ve sert bir yapıya sahiptir. Açık renk porselen tezgahlar dönemin trendleri arasındadır.

 

İçerik Yanı Reklam-2