Mutfak Dekorasyonunda Fayans Seçimi

Fayansların desen, renk, boyut gibi alanlarda çeşitliliğin artması mutfak dekorasyonunda fayans seçimi yapmayı zorlaştırıyor.

Fayansların desen, renk, boyut gibi alanlarda çeşitliliğin artması mutfak dekorasyonunda fayans seçimi yapmayı zorlaştırıyor. İşin içerisine dolap renkleri, mutfak aksesuarları, halı gibi ürünlerle uyum sağlamak da girdiği için fayanslarını renk ve biçimine karar verme işine uzun zaman ayırmak gerekiyor.

Modern Mi Klasik Mi?

Karar verirken en önemli unsur mutfağınızı modern mi klasik mi döşeyeceğiniz sorusu. Modern fayanslar daha renkli ve canlı desenler içerirken, klasik modeller daha koyu ve sade ürünler ile sunuluyor. Dolaplarınız klasik ise fayansları modern ürünler skalasından seçmenin yanlış olacağı gibi çok bariz klasik seçmekte yanlış olur. Baştan aşağı modernize etmek ya da klasikleştirmek yerine uç noktalardan kaçınarak ikisinin uyumunu yakalamak en güzeli. Böylece mutfağınızın tasarımı daha uzun soluklu olur ve modası eskimez.

Fayans Seçerken Dikkat Edilecekler

Mutfağınızın ışık alma durumu ve büyüklüğü fayans seçerken dikkat edilecekler listesinin başında yer alıyor. Büyük ve ışık alan mutfaklar çoğu renk ve deseni kaldırırken, küçük ve az ışık alan mutfaklarda durum tam tersi. Küçük mutfağın daha büyük görünmesi, az ışık alan mutfağın daha canlı durabilmesi için koyu renklerden ve sık desenlerden kaçınmak gerek. Daha sade desenli ürünler ile mutfağınızı olduğundan farklı gösterebilirsiniz. Mutfak fayansları sürekli olarak sıvı, yağ gibi ürünler ile temas edebileceğinden kaliteli ürünler seçmekte ve montajını güvenilir ellerde yaptırmakta da fayda var.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam-1