Solid Surface Özellikleri Nelerdir?

Tasarım ve modern yapı dünyası içerisinde geniş bir uygulama alanına sahip olan sentetik bir yüzey malzemesi olarak bilinen solid surface özellikleri fazlası ile merak edilmektedir.

Tasarım ve modern yapı dünyası içerisinde geniş bir uygulama alanına sahip olan sentetik bir yüzey malzemesi olarak bilinen solid surface özellikleri fazlası ile merak edilmektedir. Hem akrilik hem de doğal bileşenlerle birleşimi sonucunda ortaya çıkan Solid Surface ısıtılarak şekil alması ile bilinir.

Özellikle solid surface özellikleri içerisinde yer alan 54 renk seçeneği, geniş bir kullanım alanı sunarken değişik dekorasyon fikirlerine de bakış açısı getirmek konusunda harika bir seçim olarak değerlendirilebilir.

Solid Surface Malzeme

Solid Surface iç mekan tasarımlarında işlevsellik ve estetiği bir araya getirmesinin yanı sıra uzun ömürlülük ve dayanıklı olması ile de dikkat çeker. Polyester reçine, akrilik, pigmentler ve doğal mineral dolguların bir araya getirilmesi sonucunda oluşan Solid Surface, genellikle duvar kaplamaları, mutfak tezgahı, banyo lavabosu ve ticari pek çok alan içerisinde kullanılır.

Solid Surface ve Dayanıklılık

Günlük kullanım alanlarında Solid Surface malzemesi yüksek düzeyde bir dayanıklılık sunar. Akrilik özellikli yapısı sayesinde de aşınmaya, çizilmeye ve darbelere oldukça dirençli bir malzemedir. Bu özelliği ile de Solid Surface banyo ve mutfak gibi alanlar içerisinde kullanılmaya elverişli olarak görülür. Su ve nem gibi maddelere dayanıklı olması sebebi ile banyo ve laboratuvar gibi alanlarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Solid Surface ve Hijyen

Gözeneksiz bir yapıya sahip olan bu malzeme, yüzeylerde mikroorganizma ve bakterilerin çoğalmasının önüne geçmektedir.

Hijyenik bir ortam sağlayabilme yeteneği sayesinde özellikle şu alanlarda da sıklıkla tercih edilir;

  • Mutfak tezgahları
  • Sağlık tesisleri
  • Banyo
  • Laboratuvar tesisleri

Alanları içerisinde kimyasallara dayanıklı olarak çok rahat bir kullanım sunar. Temizlik malzemeleri ve kimyasalla herhangi bir teması olması sonucunda Solid Surface malzemelerinde bir renk solması ve aşınması durumu yaşanmaz.

Solid Surface ve Onarılabilirlik

Solid Surface malzemesinin kullanılabilir alanlar içerisindeki en büyük avantajlarından birisi de kolayca onarılabilir olmasıdır. Çizikler yahut yüzey üzerinde oluşabilecek olan herhangi bir aşınma, zımpara ve parlatma yöntemleri kullanılarak giderilebilir. Bu sayede malzeme uzun yıllar boyunca ilk günkü görünümünü koruyabilir duruma gelir.

Çatlaklar ve derin çizikler olması malzemeye profesyonel dokunuşlar sonucunda ilk günkü hale getirilebilir. Malzemeyi tamamen değiştirmek yerine tamamen bir onarım ile yepyeni bir görünüme kavuşabilir olması da Solid Surface'in kullanım alanını oldukça fazla geliştiren özelliklerden birisidir.

Solid Surface'in Estetik ve Tasarım Özellikleri

Çok geniş bir renk ve yelpaze seçeneklerine sahip olan Solid Surface, tasarımcılar için sınırsız bir estetik seçenek sunar. Dikişsiz eklemeler ve renklerin birleştirilmesi bu malzeme için mümkündür. Yüzey üzerinde görülen bağlantı yerlerinin belirsiz bir şekilde sunulması tek parça bir görünüm yaratırken, daha temiz bir estetik sunar.

Solid Surface ve Isıya Dayanıklılık

Orta derecede ısıya dayanıklı bir malzeme olan Solid Surface, yüksek ısılara karşın akrilik bir yapıda olması sebebi ile direnç gösterebilir. Ancak direkt olarak yüksek sıcaklıkta olan tava ve tencere gibi malzemelerin yüzeye doğrudan koyulması durumu bu alanda bir deformasyona yol açabileceğinden tavsiye edilmez. Doğru ve önerildiği gibi kullanıldığında malzeme uzun yıllar boyunca ilk günkü gibi kullanılabilir.

Solid Surface ve Çevre Dostu Yapısı

Çevre dostu olarak kabul edilen Solid Surface malzemelerin üretimi sırasında kullanılan maddelerin büyük bir kısmı geri dönüştürülebilir malzemeden oluşmuştur. Yine malzemenin uzun ömürlü olması, sık sık değiştirme ve doğruca yenileme gereksinimini en aza indirir. Bu da hem ekonomik hem de kullanılabilirlik açısından sürdürülebilir bir seçenek olarak değerlendirilir.

 

 

İçerik Yanı Reklam-1