Mutfak Dolapları ile Uyumlu Fayanslar

Malzemelerinin birbirleriyle uyumlu olmasına özen göstermek gerekir. Mutfak dolapları ile uyumlu fayanslar bir mutfak için olmazsa olmazdır.

Mutfak, her türlü konutta kullanıcıların gün içinde mutlaka uğradığı bir mekân olması nedeniyle önem arz ediyor. Yemek hazırlama, depolama ve servis gibi farklı fonksiyonların bir arada kullanıldığı mutfaklar elektrik ve su tesisatının bulunmasının yanında çeşitli elektronik cihazların da işletildiği çok yönlü bir odadır. Böylesine kapsamlı bir oluşum ve kullanım süreci olan mutfaklarda iç mekân tasarımı üzerine düşünülmesi lazım olan bir olgudur. Kullanılacak yapı malzemelerinin birbirleriyle uyumlu olmasına özen göstermek gerekir. Mutfak dolapları ile uyumlu fayanslar bir mutfak için olmazsa olmazdır.

Fayansın işlevi

Duvarları kaplayarak mekân içinde estetik bir görüntü oluşmasını sağlayan fayansın işlevi sadece güzellik kavramıyla ilgili olmayıp aynı zamanda duvarların, özellikle tezgah boyunca uzanan duvarların, yemek hazırlık sürecinde kirlenmesini önlemektir. Fayans, onlarca desen seçeneğiyle satılan kolay temizlenebilen dekoratif bir malzemedir.

Mutfak dolabına göre fayans

Mekân sınırları ne olursa olsun bir mutfakta mutlaka dolaplar için yer ayrılır. Bu bazı konutlarda azdır, bazı konutlardaysa çoktur. Genellikle tezgâh altı ve tezgâh üstü olarak kullanılan dolaplarda tabaklar ve tencereler ile çeşitli mutfak gereçleri bulunur. Tezgah ile üst dolaplar arasındaki alan fayansla kaplanarak hem estetik bir hava yaratılır hem de daha hijyenik bir mutfak elde edilir. Teknik ve malzemesine göre değişiklik gösteren mutfak dolabına göre fayans tercihi yapılmalıdır. Aksi takdirde uyumsuz parçalar bir bütün oluşturamaz ve içinde zaman geçirilmek istenmeyen bir mutfak ortaya çıkar.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam-2