Lake Mutfak Dolabı Mat mı Parlak mı Daha Kullanışlı?

Lake mutfak dolabı mat mı parlak mi daha kullanışlı? Sorusu en çok akılları kurcalayan konular arasında yer alıyor. Verilecek olan bu karar hem şık bir...

Lake mutfak dolabı mat mı parlak mi daha kullanışlı? Sorusu en çok akılları kurcalayan konular arasında yer alıyor. Verilecek olan bu karar hem şık bir dekorasyon elde etmek hem de daha kullanışlı mutfaklara sahip olabilmek için oldukça önemli bir yere sahiptir. Her iki özellikteki mutfak dolabının kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunuyor.

İki dolabı birbirinden ayıran özellikler kısaca şöyledir;

Estetik görünüm

  • Temizliğin ve bakımının basit olması
  • Dayanıklı yapıya sahip olması
  • Işığı yansıtma özelliği
  • Dekorasyon uyumu
  • Fiyat farkı

Mutfaklarınız için mat ya da parlak tercihinize bu doğrultuda ihtiyaçlarınıza yönelik olarak yapabilirsiniz.

Estetik Görünüm

Estetik açıdan büyük farklılıklara sahip olan mat ve parlak mutfak dolapları bu özelliği ile de birbirlerinden ayrılıyor. Mutfaklarda modern bir görünüm yakalamak isteyenler için mat yüzeye sahip olan mutfak dolapları daha ideal bir tercih olurken sade ve şık bir görünüm elde etmek mümkün olabiliyor.

Daha lüks ve çekici bir mutfağa sahip olmak isteyenler ise genel olarak parlak görünümlü mutfak dolaplarını tercih ediyor. Parlak mutfak dolapları ışığı yansıtma özelliği ile mutfakların daha geniş ve ferah görünmesine olanak sağlıyor. Bu sebeple mutfağınızın tarzına uygun olarak parlak ya da mat mutfak dolabını seçebilirsiniz.

Kolay Temizlenebilir Özelliği

Mutfak dolaplarındaki en önemli faktörlerden biri de temizliğidir. Parlak yüzeye sahip olan mutfak dolaplarında lekeler daha belirgin olabiliyor. Ancak buna rağmen parlak mutfak dolaplarını nemli bir bez yardımı ile kolaylıkla temizleyebilmeniz mümkün.

Mat yüzeyler ise lekeyi ve kiri daha az belli eder ancak temizliği biraz daha zahmetli olabiliyor. Özellikle yağ lekelerinin yüzeye nüfus etmemesi için düzenli olarak temizliğinin yapılması oldukça önemlidir.

Dayanıklı Bir Yapıya Sahip Olması

Parlak yüzeye sahip mutfak dolapları çizilme ve darbeye karşı daha hassas bir yapıya sahiptir. Dolabın dış yüzeyinde meydana gelen çizikler daha fazla fark edilir. Mat yüzeyli mutfak dolapları ise çizilme ve darbelere karşı daha yüksek bir dayanıklılığa sahiptir.

Her iki özellikteki mutfak dolabının da uzun seneler sorunsuz olarak kullanılabilmesi için düzenli olarak bakımlarının ve temizliğini yapılması gerekir.

Işığı Yansıtma Özelliği

Mutfak dolabı tercihini mat mı yoksa parlak mı olarak tercih edeceğinizi düşünürken mutfağınızın boyutunu da göz önünde bulundurmanız gerekir. Parlak yüzeye sahip olan mutfak dolapları ışığı daha çok yansıtır ve bu nedenle mutfağın daha ferah ve geniş görünmesini sağlar.

Bu nedenle küçük mutfaklar için parlak mutfak dolapları daha doğru bir tercih olacaktır. Büyük ve aydınlık mutfaklar için ise mat dolaplar tercih edilebilir. Böylece daha sakin ve dengeli bir atmosfer elde edilebilir.

Dekorasyon Uyumu

Mutfak dolabı tercihi yaparken mutfağın tarzı da göz önünde bulundurulması gereken unsurlar arasında yer alıyor. Minimalist ve modern görümde mutfaklar için mat dolaplar tercih edilirken daha lüks bir dekorasyon için ise parlak mutfak dolapları başarılı bir tercih oluyor. Mutfak dolabının zemin, duvar kaplaması ve tezgah gibi unsurlar ile de uyum içerisinde olması gerekiyor.

Fiyat Farkı

Parlak ve mat mutfak dolaplarının fiyatları birbirinden farklılık gösterebiliyor. Parlak yüzeyli mutfak dolapları daha fazla işlem gerektirdiği için daha yüksek bir maliyet gerektirebiliyor.

Parlak mutfak dolabı modellerinin fiyatı kullanılan malzemenin kalitesine göre de değişiklik gösteriyor. Mat görünümlü mutfak dolapları parlak mutfak dolaplarına kıyasla daha düşük bir maliyet gerektirebiliyor. Mutfak dolabı tercihinizi bütçenize ve ihtiyacınıza uygun olarak yapabilirsiniz.

İçerik Yanı Reklam-3