Kuvars mı Porselen Tezgah mı?

Kuvars mı porselen tezgah mı? Konusu, özellikle mutfağına tezgah yaptırmayı düşünen kişilerin merak ettiği bir durumdur. Son yıllarda hem kuvars, hem...

Kuvars mı porselen tezgah mı? Konusu, özellikle mutfağına tezgah yaptırmayı düşünen kişilerin merak ettiği bir durumdur. Son yıllarda hem kuvars, hem de porselen tezgahlar oldukça popüler hale geldi. Özellikle estetik görüntüleri ile sıklıkla tercih ediliyor. Aynı zamanda işlevli özellikleri ile her mutfağa uyum sağlıyor.

Fakat kuvars ve porselen tezgahlar arasında belli başlı farklılıklar mevcuttur. Bu farklılığı göz önünde bulundurarak bir seçim yapmak doğru olur. Hem işlevlerine hem de görüntülerine göre mutfağın tarzı doğrultusunda bir karar verilebilir. Her iki tezgahta daha şık görüntüsünden ziyade işlevsel özellikleri de önem taşır.

Porselen Tezgah Özellikleri Nelerdir?

Modern ve elegan görüntüsünün yanı sıra, genellikle dayanıklı olması ile de bilinir. Yüzeylerde mat ya da çok parlak olmak üzere belli başlı seçenekler bulunur. Mutfak dolaplarının modeline göre bir yüzey tercihi yapılabilir. Parlak porselen tezgahlar, genellikle daha gösterişli ve dikkat çeken modeldir.

Mat modeller ise mutfağa daha doğal bir görünüm kazandırır. Her mutfak şekline göre kesilmesi ve şekil verilmesi mümkündür. Mutfağa monte ederken genellikle özenli davranmak doğru olur. Doku olarak genellikle kırılma ve çatlamalara karşı daha hassas bir modeldir.

Kuvars Tezgah Özellikleri Nelerdir?

Kuvars tezgahlar porselene göre bazı özelliklerde farklılık gösterir. Kuvars ve porselen tezgah kıyaslaması yapıldığında pek çok seçenek ortaya çıkıyor. Kuvars doku tezgahlar, genellikle yapı olarak daha kalın ve serttir. Yüzey modellerinde ise genellikle daha fazla seçenek sunar.

Renklerde ise benekli, siyah, beyaz, yüzeyde de parlak ya da mat gibi birbirinden farklı seçenekler sunuluyor. Özellikle benekli Modeller daha sık tercih ediliyor. Kuvars tezgahlarda, Yine mutfak dolaplarının renk ve modeline bağlı olarak bir tercih yapılabilir.

Kuvars minerali, doku olarak da çok dayanıklıdır. Kırılmalar ve darbelere karşı dayanıklı olduğu bilindiği için işlevli özellikleri ile ön plana çıkar. Aynı zamanda görüntü olarak gerek doğal taş görüntüsünde gerek farklı yüzeylerden birbirinden estetik modelleri sahiptir. Şıklığı ve modern tasarımı ile her mutfağa uyum sağlar.

Kuvars ve Porselen Tezgahlara Gözeneklilik

Tezgahlardaki gözeneklilik durumu, kullanım açısından her zaman dikkat edilmesi gereken bir detaydır. Su toleransı durumundan dolayı hem kuvars, hem de porselen tezgahlardan gözenek detayı önem taşır.

Porselen tezgahlardan su emme durumu minimum düzeydedir. Bu yüzden de mutfakta kullanımı rahat ve kolaydır. Kuvars tezgahlar ise mineral dokusu nedeniyle tamamen gözeneksizdir. Bu yüzden de su emme durumu söz konusu olmaz. Ayrıca hem kuvars hem porselen tezgahlarda temizlik pratik şekilde yapılır.

Mikrofiber bezlerle, gözeneklerin suyu almadan kolay bir şekilde temizlenmesi mümkündür. Kuvars ve porselen tezgahlar düşünüldüğünde, her iki tezgahında kolay kullanım özellikleri olduğu görülüyor. Yüzey dokuları da her zevke hitap edecek şekilde farklı seçeneklerle sunuluyor. Aynı zamanda porselenlerde minimum düzeyde gözenek olması, kuvarslarda hiç gözenek olmaması da avantaj sağlıyor.

Kuvars ve Porselen Tezgahlarda Kolay Kullanım ​​​​​​

Tezgahlarda, özellikle kolay kullanım özellikleri ön plana çıkıyor. Kuvars tezgahlar leke tutmayan, aynı zamanda sararmayan özellikleri ile dikkat çekiyor. Pratik bir şekilde mikrofiber tarzı bezlerle temizlenebilir.

Porselen tezgahlarda dayanıklı dokuda olduğu için aynı renk ve dokusunu uzun yıllar korumaya devam eder. Temizlenmesi de her zaman kolaydır. Her iki tezgah modelleri de görüntü olarak, şık ve modernize bir tasarıma sahiptir.

Ayrıca bütün mutfak modelleri ile de uyum içerisindedir. Her iki dokudaki tezgahlarda istenen boyut ve şekillerde kesilebilir. Hem küçük hem büyük mutfaklarda kullanıma uygundur. Porselen tezgahlarda genellikle daha hassasiyetle kullanılması önerilir. Kuvars tezgahlar ağırlık ve ısıya daha dayanıklıdır.

İçerik Yanı Reklam-1